Affilatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring bygger på att en annonsör sammankopplas med en webbplatsägare i syfte att öka sin försäljning. För att möjliggöra affiliatemarknadsföring finns det en rad affiliatenätverk att tillgå vars ändamål är att matcha annonsörer med webbplatsägare. Annonsören skapar annonsmaterial så som banners eller textlänkar som webbplatsägaren sedermera publicerar på sin hemsida mot en försäljningsprovision. När trafiken som webbplatsägaren genererar leder till försäljning på annonsörens sida får webbplatsägaren betalt. Hela processen administreras i affiliatenätverket.

Affiliatemarknadsföring är av intresse för alla företag som säljer något via sin hemsida och ett försäljningsvärde kan mätas och tekniskt redovisas via ett affiliate nätverket. Affiliatemarknadsföring bygger på en win-win situation: Annonsören tar ingen risk utan betalar enbart för den faktiska försäljning som webbplatsägaren genererar och webbplatsägaren får en förmedlingsprovision vid varje tillfälle en försäljning uppstår.

Nya affiliatesidor (webbplatsägare) dyker ständigt upp på marknaden. För att nämna några finns det klädportaler så som modegallerian, shoppingklubbar likt refunder.se eller bonusbaserade affiliatesidor som eurobonus.se. Den vanligaste annonsformen är bildbaserad men även textannonser förekommer. En annons kan exempelvis visa en bild på en produkt som man vidarebefordras till om man klickar på annonsen på affiliatesidan.

Det finns en rad olika affiliatenätvek. Några av de kändare affiliatenätverk i Sverige är Tradedoubler, Zanox och Comision Junction. Det finns även ett antal mindre nätverk.

Nätverken skiljer sig åt i vilka marknader de erbjuder, vilka annonsörer de riktar sig mot, kostnadsmodell, samt annonsnätverk. Vidare råder det skillnader i administrationsgränssnitt och användarvänlighet.

Vi vägleder er att hitta rätt i affiliatedjungeln och ser till att skapa och utveckla perfekta förutsättningar för att ni skall lyckas med er affiliatemarknadsföring.

Vår arbetsprocess består i normalfallet av tre steg där vi i steg 1 analysera era förutsättningar, steg 2 upphandlar avtal och steg 3 implementerar, administrerar, utvecklar och optimerar er affiliatemarknadsföring.